plny-hrniec_transparent_negativ.png

Tento recept na bravčové karé som sa naučil na Morave: Pripravoval by som ho denne!

Pripravte si doma luxusné jedlo, ktorým ulahodíte aj skutočnému gurmánovi.

Jemné šťavnaté kotlety v kombinácii s kapustovými plackami vás chuťovo odrovnajú.

 

 

 

Úžasný recept na šťavnaté bravčové kotlety z youtube kanála Cookrate – Meat Recipes.

Potrebujeme:

30 ml rastlinného oleja

20 g masla

500 g bravčového karé

10 g mletého čierneho korenia

10 g soli

10 g cesnaku

20 g hladkej múky

200 g hnedých šampiňónov

300 ml kuracieho vývaru

5 g mletého čierneho korenia

10 g soli

1 cibuľu

20 g petržlenovej vňate

Na kapustové placky:

300 g kapusty

500 ml vody

1 cibuľu

10 g cesnaku

5 g mletého čierneho korenia

10 g soli

7 g sladkej papriky

3 vajcia

30 g hladkej múky

 

 

Postup:

Do panvice nalejeme olej.

Pridáme maslo.

Necháme ho rozpustiť.

 

 

Bravčové kotlety poukladáme na tvrdú podložku.

Posypeme čiernym korením.

Osolíme a rukou votrieme.

 

 

Kotlety vložíme do rozohriateho oleja v panvici.

Na strednom ohni smažíme 5 minút z oboch strán.

Po uplynutí doby preložíme mäso na tanier.

 

 

Ošúpanú cibuľu nakrájame na kocky.

Vložíme do panvice.

Cesnak nakrájame na malé kocky.

 

 

Vložíme do panvice a premiešame.

Smažíme do zlatista.

Šampiňóny nakrájame na plátky.

 

 

Pridáme do panvice a dobre zamiešame.

Potom pridáme múku a premiešame.

Do zmesi nalejeme kurací vývar.

 

 

Pridáme soľ, čierne korenie a zamiešame.

Kapustu nasekáme a vložíme do misky.

Zalejeme horúcou vodou a necháme 20 minút odstáť.

 

 

Po uplynutí doby kapustu precedíme.

Do čistej panvice s olejom pridáme nakrájanú cibuľu a cesnak.

Smažíme, kým nebude cibuľa priehľadná a potom pridáme do misky s kapustou.

 

 

Nasypeme čierne korenie, soľ a sladkú papriku.

Pridáme vajcia, múku a lyžicou dobre premiešame.

Lyžicou nanesieme zmes do panvice s rozohriatym olejom, vytvarujeme placky a smažíme do zlatista.

 

 

 

Do panvice so šampiňónovou zmesou vložíme kotlety.

Na strednom ohni smažíme 20 minút.

Posypeme nasekanou petržlenovou vňaťou.

 

 

Hotové mäso servírujeme s plackami a majonézou.

Prajeme vám dobrú chuť!

Video návod:

 

 

Foto: unsplash
Foto: unsplash
Foto: pixabay
Foto: unsplash
Foto: unsplash
Foto: unsplash
Foto: unsplash
Foto: unsplash
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: unsplash

Najlepšie recepty na dnes