Kura sa dá pripraviť na stovky spôsobov a je možné ho kombinovať s rôznymi ďalšími prísadami.
Fantasticky sa k nemu hodia aj šampiňóny s krémovou omáčkou.
Všetky chute dokonale splynú a vytvoria jeden výborný obed, ktorý si zamilujete.
Potrebujeme:
400 g kuracích pŕs
400 g šampiňónov (podľa možnosti malé)
2 červené papriky (kapia)
cherry paradajky (môžete použiť akýkoľvek druh paradajok ale najlepšie menšej veľkosti)
cibuľu
strúčik cesnaku
250 ml mlieka
soľ, mleté čierne korenie – podľa chuti
červená sladká paprika, čili, tymián – podľa chuti
vývar, alebo bujón (voliteľné);
40 ml olivového oleja
20 g masla
1PL múky
syr – podľa chuti
Postup:
1. Kuracie prsia umyte a osušte.
Nakrájajte na stredne veľké kúsky.
2. Cibuľu si nakrájajte na kocky a kapiu na menšie kúsky.
Ak používate cherry paradajky, nechajte ich tak, ako sú. Ak sú paradajky veľké, nakrájajte ich na kúsky.
3. Šampiňóny si umyte a vysušte.
4. Rozohrejte olej a maslo vo veľkej panvici na vysokú teplotu.
Pridajte kúsky mäsa a smažte za stáleho miešania, až kým nebudú jemne zlatohnedé. Potom ich preložte na tanier.
5. Na tej istej panvici osmažte šampiňóny asi po dobu 2 minút, kým trochu nezhnednú.
6. K šampiňónom pridajte nakrájanú cibuľu, všetko miešajte a smažte ďalšie 2 minúty.
7. Pridajte prelisovaný cesnak.
8. Pridajte múku a za stáleho miešania všetko smažte asi minútu.
9. Nalejte do panvice mlieko. Znížte teplotu na mierny ohrev a priveďte zmes do varu.
Pridajte soľ, mleté čierne korenie, sladkú papriku, chilli (ak obľubujete štipľavé), tymian a podlejte kuracím vývarom.
10. Pridajte do omáčky nakrájané papriky a paradajky.
Premiešajte a odstavte zo sporáka.
11. Preložte omáčku z panvice do hlbokej zapekacej misy (alebo jenského skla). Rozložte kúsky mäsa po celom povrchu omáčky.
12. Posypte strúhaným syrom.
13. Pečte 20 minút v predhriatej rúre na 200 ° C.
14. Vyberte z rúry a naservírujte so svojou obľúbenou prílohou.
Môžete na tanieri ozdobiť petržlenovou vňaťou. Dobrú chuť!
Zdroj: retete-usoare.info