plny-hrniec_transparent_negativ.png

Jablká len nakrájam na cesto, posypem cukrom, zrolujem a pečiem takto celý rok: Najväčšia MAŠKRTA, aká môže byť!

Tento dezert mám hotový za pár minút!

Vďaka tomuto receptu z portálu smakosze pripravíte rýchly a chutný dezert.

 

 

Nepoznám lepší spôsob, ako pripraviť rýchly dezert ku kávičke, tak som sa rozhodol s vami oň podeliť.

Tento recept má veľa výhod, z ktorých najdôležitejšie sú samozrejme výborná chuť a rýchlosť prípravy. Postup nevyžaduje špeciálnu cukrársku zručnosť, takže ho zvládne naozaj každý.

Najdôležitejšie je, že na prípravu tejto sladkej maškrty nepotrebujete príliš veľa ingrediencií.

 

 

Jeho základom je obyčajné lístkové cesto – ktoré môžete použiť buď už rozvaľkané, alebo mrazené.

Potom už potrebujete len jablká, cukor a môžete sa pustiť do pečenia.

Celá príprava vám nezaberie viac, ako 10 minút a výsledok rozhodne stojí za to.

Za túto pochúťku vám bude vďačná celá rodina.

Na prípravu jablkových roliek potrebujeme:

1 balenie lístkového cesta

2 jablká

40 g kryštálového cukru

trochu škorice

 

Postup:

Jablká dôkladne umyjeme. Ošúpeme a prekrojíme na polovicu.

Odstránime jadierka.

 

 

Ovocie nakrájame na tenké plátky.

Lístkové cesto rozvinieme a poukladáme naň plátky jabĺk.

Posypeme cukrom a škoricou.

Potom cesto zvinieme do rolády.

Nakrájame na kúsky široké asi 2 cm.

Uložíme ich na plech vystlaný papierom na pečenie.

 

 

Vrch posypeme cukrom a škoricou.

Plech vložíme do predhriatej rúry.

Pečieme 20 minút pri teplote 170°C.

Vyskúšajte aj bleskový jablkový koláč

 

 

Potrebujeme:

2 pláty lístkového cesta

4 jablká

Hrozienka (voliteľné)

Škorica

Cukor

Maslo

Vajce (na potretie)

Ako na to?

Predhrejte rúru na 200 °C. Lístkové cesto rozvaľkajte na tenké pláty a jeden z nich položte na plech vystlaný papierom na pečenie.

Jablká ošúpte, zbavte jadrovníkov a nakrájajte na plátky. Na plát cesta poukladajte jablkové plátky, posypte ich škoricou a cukrom a podľa chuti pridajte aj hrozienka.

Okraje cesta prehnite cez jablká. Druhý plát cesta nakrájajte na pásiky a poukladajte ich na vrch koláča.

Potrite koláč rozšľahaným vajíčkom. Pečte v predhriatej rúre asi 30 minút, alebo kým nie je cesto zlatohnedé a jablká mäkké.

Po upečení nechajte koláč vychladnúť a potom ho nakrájajte na rezy a podávajte.

Tipy:

Pre ešte lahodnejšiu chuť môžete jablká pred plnením do cesta pokvapkať citrónovou šťavou.

Ak nemáte hrozienka, môžete ich nahradiť nasekanými orechmi alebo mandľami.

Koláč môžete pred pečením posypať aj trochou hnedého cukru. Bleskový jablkový koláč z lístkového cesta je ideálny dezert ku káve alebo čaju.

Prajeme vám dobrú chuť!

 

Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes