plny-hrniec_transparent_negativ.png

Nadýchané zemiakové vysmážané pampúšiky: Ľahké ako obláčik, neskutočne chutné, jednoduchá a rýchla príprava!

Prekvapte svoji blízkych úžasnými zemiakovými pampúchmi „Smaženkami“, ktoré sa vám budú rozplývať v ústach.

Ak ich raz takto vyskúšate, tak ich už nebudete pripravovať podľa iného receptu.

 

 

Vynikajúce zemiakové pampúchy pripravené podľa receptu z youtube.

Potrebujeme:

4 zemiaky (cca 300 g)

1 l vody

200 ml kefíru alebo jogurtu

1 vajce

1 zväzok mladej cibuľky

1/2 ČL soli

1 PL práškového cukru

1 ČL instantného droždia

400 – 450 g hladkej múky

Postup:

 

 

Zemiaky ošúpeme.

Ošúpané zemiaky vcelku vložíme do hrnca, zalejeme vodou.

Prikryjeme pokrievkou a varíme do mäkka.

Cibuľku nakrájame na malé krúžky.

Do väčšej misy pridáme kefír, zemiaky a ručným mixérom rozšľaháme na kašu.

 

 

Do kaše pridáme vajce, soľ, nakrájanú cibuľku, droždie, cukor.

Všetko spolu dôkladne premiešame špachtľou.

Potom do zmesi pridáme múku, zamiešame a rukami vymiesime na cesto.

 

 

Cesto v mise prekryjeme fóliou a necháme 1 hodinu odstáť.

Na pomúčenú podložku položíme cesto a rozdelíme ho cca na 20 častí.

 

 

Z nakrájaného cesta ušúľame guľky a poukladáme ich vedľa seba na podložku.

Každé jedno cesto roztlačíme prstami na hrúbku 1 cm.

 

 

Pampúšiky vysmažíme na strednom ohni do hneda z oboch strán.

A slanú pochúťku môžeme servírovať.

Dobrú chuť!

Video návod:

 

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes