plny-hrniec_transparent_negativ.png

Ako pripraviť piškótu tak nadýchanú, že sa takmer vznáša vo vzduchu: Každý si pýta recept!

Objavte nové triky a techniky, ako dosiahnuť neskutočne mäkkú a ľahkú textúru vášho koláča pomocou jednoduchých a ľahko dostupných ingrediencií.

Pripravte si doma dokonalý piškótový koláč, aký ste doteraz ešte nejedli.

 

 

Famózny piškótový koláč podľa exkluzívneho receptu z youtube kanála Sponge Cake Recipes.

Potrebujeme:

8 vajec

1/2 ČL soli

1 ČL vanilkovej esencie

120 ml mlieka

100 ml rastlinného oleja

120 g hladkej múky

25 g čistého kakaa

2 PL mlieka

150 g kryštálového cukru

1 ČL citrónovej šťavy

čokoládové lupienky

Postup:

Na začiatku oddelíme do dvoch mís bielky od žĺtkov.

Do misky so žĺtkami pridáme soľ a esenciu.

 

 

Potom nalejeme mlieko a olej.

Metličkou dobre premiešame.

 

 

Do zmesi nasypeme múku.

Premiešame, kým sa ingrediencie nespoja.

 

 

Cesto rozdelíme na dve časti.

Do misky s cestom preosejeme kakao.

 

 

Pridáme mlieko a metličkou dobre vyšľaháme.

Bielky šľaháme mixérom jednu minútu.

 

 

Do rozšľahaných bielkov na trikrát nasypeme cukor a šľaháme tri minúty.

Potom pridáme citrónovú šťavu a vyšľaháme.

 

 

Polovicu bielkovej peny pridáme do kakaového krému a jemne zmiešame.

Druhú časť zmiešame so žĺtkovým krémom.

 

 

Krém naplníme do cukrárskych vreciek.

Do stredu formy na pečenie vystlanej papierom na pečenie umiestnime rozdeľovač (viď video).

 

 

Na každú polovicu formy na striedačku pridávame biely a hnedý krém (viď video).

Vyberieme rozdeľovač a opačnou stranou vidličky jemne premiešame (viď video).

 

 

Vrch zdobíme čokoládovými lupienkami.

Formu vložíme do hlbokého plechu na pečenie a do výšky 5 cm nalejeme horúcu vodu.

 

 

Koláč vložíme do predhriatej rúry.

Pečieme 60 minút pri teplote 160°C.

 

 

Po tridsiatich minútach prekryjeme vrch koláča.

Po uplynutí doby vyberieme koláč z formy, odstránime papier a môžeme servírovať.

 

 

Prajeme vám dobrú chuť!

Video návod:

 

Tento obsah nie je možné sprístupniť bez prijatia súborov cookies.

 

Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pexels
Foto: unsplash
Foto: tjn
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes