Nič sa nevyrovná chutnému mletému mäsu a jeho výhodou je, že sa dá pripraviť na rôzne spôsoby.
Pri vyprážaní fašírok na panvici však buďte opatrní!
Možno robíte chybu, ktorá zbytočne kazí ich chuť.
Portál newsy.gotujmy prezradil, ako postupovať pri príprave fašírok, aby si zachovali skvelú chuť!
Na prípravu fašírok je vhodné bravčové pliecko, ale aj bravčová krkovička, ba dokonca aj hydinové mäso a pripraviť sa dajú dokonca aj bez mäsa, len zo zeleniny.
Fašírky nám umožňujú veľa kombinácií a všetky z nich môžu byť veľmi chutné.
Vyberte si suroviny podľa vlastných preferencií, avšak pri ich príprave nezabúdajte na túto jednu vec.
Na akom tuku je vhodné vyprážať fašírky?
Tajomstvo šťavnatosti fašírok nespočíva len v správnej kombinácii surovín.
Dôležitý je aj spôsob vyprážania fašírok a správne zvolený tuk.
Najlepšie a najchutnejšie fašírky si pripravíte, ak ich vysmažíte na obyčajnej masti.
Ak uprednostňujete jemnejšie chute, dokonalé bude prepustené maslo.
Na akom množstve tuku by ste mali vyprážať fašírky?
Alternatívnou možnosťou použitia je repkový olej.
Je hlavne dôležité nepreháňať množstvo tuku v panvici.
Hoci je známe, že fašírky sa nevyprážajú na „suchej“ panvici, je lepšie ich nenechať plávať v tuku.
Namiesto toho sa oplatí naliať do panvice primerané, malé množstvo oleja, ktorý pokryje celý povrch panvice.
Ako vyprážať fašírky?
Pri vyprážaní je potrebné udržiavať vysoký ohrev.
To všetko preto, aby boli fašírky vyprážané a nie dusené vo vlastnej šťave.
Objavila sa pri vyprážaní fašírok v panvici voda?
Urobili ste základnú chybu.
Pravdepodobne ste prehnali počet fašírok na panvici.
Je lepšie vyprážať väčšie množstvo fašírok postupne, namiesto toho, aby ste ich všetky natlačili na panvicu naraz.
Tento jednoduchý spôsob zabráni tomu, aby fašírky stratili jedinečnú chuť a zabezpečí, aby sa vysmážali rovnomerne.
Ako dlho vyprážať fašírky?
Dôležitý je aj čas, ktorý strávia fašírky na panvici.
Aby boli zvonku chrumkavé a šťavnaté, no zvnútra dôkladne tepelne spracované, čas by mal byť okolo 10 minút.
Počas týchto 10 minút by ste mali fašírku smažiť z oboch strán asi 5 minút.
Tajný trik tety kuchárky na najlepšie fašírky pod slnkom
Pripravte si doma najchutnejšie fašírky s ryžou a zeleninou, aké ste doteraz jedli.
Trik spočíva v pridaní sódy bikarbóny do mäsovej hmoty – výsledkom budete príjemne šokovaní.
Je však veľmi dôležité vždy dodržať správny pomer prísad – ako je uvedené v recepte.
Potrebujeme:
900 g mletého mäsa
soľ
mleté čierne korenie
koriander
rascu
1/3 ČL sódy bikarbóny
1 PL citrónovej šťavy
2 PL vody
1 cibuľu
zväzok petržlenovej vňate
Na ryžu:
300 g ryže
1 cibuľu
rastlinný olej
30 g masla
1 mrkvu
1 paradajku
soľ
mleté čierne korenie
koriander
mletú papriku
400 ml vody
Postup:
Do misky pridáme mleté mäso, dochutíme soľou, čiernym korením, koriandrom a rascou.
Do menšej misky pridáme sódu bikarbónu.
Pridáme citrónovú šťavu a vodu.
Lyžicou premiešame a zmes nalejeme do misky s mäsom.
Na jemnom strúhadle nastrúhame cibuľu, cez sitko z nej precedíme šťavu.
Potom nastrúhanú cibuľu pridáme do misky s mäsovou zmesou.
Na tvrdej podložke nasekáme zväzok petržlenovej vňate.
Potom vňať pridáme do misky s mäsom, všetko spolu dôkladne premiešame rukou.
Ryžu opláchneme a na 15 minút namočíme.
Na panvici zohrejeme maslo a olej, pridáme nakrájanú cibuľu.
Ošúpanú mrkvu nakrájame na kocky.
Vložíme do panvice, premiešame a smažíme 3-5 minút.
Pridáme na kocky nakrájanú paradajku, zamiešame a smažíme 5 minút, potom do panvice pridáme ryžu.
Ochutíme soľou, čiernym korením, koriandrom a paprikou.
Všetko spolu premiešame.
Nalejme vodu, prikryjeme, nemiešame a varíme 20 minút na miernom ohni.
Z mäsovej hmoty vyformujeme fašírky.
Panvicu s ryžou odstránime z ohňa a necháme 15 minút stáť.
Na samostatnej panvici zohrejeme olej.
Vložíme fašírky a smažíme z oboch strán na miernom ohni 10-15 minút.
Môžeme servírovať spolu s lahodnou ryžou so zeleninou.
Prajeme vám dobrú chuť!