Jemné placky s vynikajúcou chuťou a lákavou vôňou, ktorú tomuto jedlu dodáva najmä pridaný koriander. Vyskúšajte ich napríklad ako skvelú prílohu k dnešnému obedu.
Potrebujeme:
¾ hlávky karfiolu
2 vajcia
¼ najemno nasekaných lístkov koriandra (môžeme nahradiť petržlenovou vňaťou)
1-2 lyžice limetkovej alebo citrónovej šťavy
½ lyžičky soli
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Postup:
Rúru nastavíme na 190 stupňov. Karfiol rozdelíme na jednotlivé ružice, preložíme do kuchynského robota a rozmixujeme na jemnú drť. Mali by sme získať približne 2 šálky jemnej karfiolovej hmoty.
Preložíme do misky a vložíme na 2 minúty do mikrovlnky. Premiešame a opäť vložíme do mikrovlnky na ďalšie 2 minúty. Necháme vychladnúť a potom zabalíme do kuchynskej utierky a snažíme sa vytlačiť čo možno naviac tekutiny.
V miske zmiešame karfiol s vajciami, koriandrom, šťavou z limetky, soľou a korením. Miešame, kým sa všetky ingrediencie nespoja.
Plech na pečenie vystelieme papierom a z hmoty tvarujeme pomocou rúk približne 6 placiek – kruhov.
Vložíme do vyhriatej rúry kde pečieme 10 minút. Potom plech z rúry vyberieme, obrátime placky a pečieme ďalších 5-7 minút, alebo kým nie sú celkom upečené.
Podávame ako prílohu.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)