Vynikajúci domáci džem z marhúľ – je hustý a vynikajúci.
Prababka ho ešte horúci dávala do pohárov.
Potom len obrátila a zabalila do deky – nezavárala ho.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Ja radšej na chvíľku zaváram, len aby chytilo viečko.
Ale prababke sa žiaden pohár nikdy nepokazil.
Potrebujeme:
1 kg marhule
500-600 g kr. cukru
kyselina citrónová
Postup:
Marhule umyjeme.
Odkôstkujeme.
Ovocie zbavíme hnedých častí.
Časť nakrájaných a očistených marhúľ vložíme do hrnca.
Zasypeme cukrom.
Teraz opäť navrstvíme marhule a cukor.
Necháme do druhého dňa odstáť na chladnom mieste.
Marhule pustia krásne šťavu.
Na druhý deň troška popučíme ako zemiaky.
A za stáleho miešania dáme variť.
Keď nám začne džem hustnúť, pridáme kyselinu citrónovú ( podľa chuti ).
Dobre premiešame.
Teraz a urobíme skúšku tuhnutia.
Na malý tanierik dáme trošička džemu a chvíľku počkáme či už je dosť tuhý.
Horúci naplníme do fliaš a chvíľku sterilizujeme.
Sterilizujeme len toľko aby nám dobre chytilo viečko.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
zdroj: