Ak máte chuť na zemiakové placky, vyskúšajte ich pripraviť trochu inak. Namiesto klasických nahrubo strúhaných zemiakov, zvoľte jemné zemiakové cestíčko, ktoré sa konzistenciu podobá sladkému palacinkovému cestu. Výsledok je úžasne lahodný a skutočne vynikajúci.
Potrebujeme:
4-5 ks zemiakov
250 – 300 g hladkej múky
3 vajcia
3 strúčiky cesnaku
5 lyžíc oleja
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
250-300 ml mlieka
Zväzok pažítky nasekanej najemno
1 lyžičku cukru
Soľ a korenie podľa chuti
Postup:
Zemiaky ošúpeme a nakrájame na štvrtinky. Potom preložíme do menšieho hrnca a zalejeme vodou tak, aby siahala tesne nad povrch zemiakov. Osolíme a varíme domäkka. Keď sú zemiaky uvarené preložíme ich spolu s vodou do mixéra a rozmixujeme. Pridáme mlieko, drvený pretlačený cesnak, vajcia, 3 lyžice oleja, cukor a múku. Dôkladne zmiešame a necháme odstáť 30 minút.
Panvicu potrieme olejom a naberačkou dávkujeme cesto. Posypeme zelenými bylinkami a vyprážme rovnako ako klasické placky.
Prajeme vám dobrú chuť.:-)
zdroj: sovkusom