Vynikajúci koláčik s ovocím a tvarohom, jemný, fantastický a na leto ako stvorený!
Potrebujeme:
4 vajcia – oddelíme žĺtky a bielky
250 g polohrubej múky
100 g cukru kryštálu
1/2 hrnčeka oleja
1/2 hrnčeka vody
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
3/4 prášku do pečiva
3 vanilkové cukry
100 g cukru (prípadne podľa chuti)
1 vanilkový puding
1/2 l ovocnej šťavy
2 tvarohy
Ovocie
Postup:
Na cesto zmiešame múku, olej a vodu. Pridáme žĺtky s vanilkovým cukrom a 100 g cukru, ktoré sme vyšľahali do peny. Z bielkov vyšľaháme v sneh a opatrne primiešame do cesta. Nakoniec dáme 3/4 kypriaceho prášku do pečiva. Ak chcete tmavé cesto, pridajte do kakao.
Cesto rovnomerne rozotrieme na vymastený a polohrubú múkou vysypaný plech.
Po upečení potrieme: 2 tvarohy + 2 vanilkové cukry + cukor podľa chuti. Na tvaroh poukladáme odkvapkané ovocie (broskyne, jahody, ananás, hrušky ..)
Do kastrólika si pripravíme 1/2 l ovocnej šťavy a uvaríme s 1 vanilkovým pudingom. Hustý rôsol nalejeme na buchtu a necháme vychladiť v chladničke.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
foto: Alžbeta Barányiová, facebook