Jednoduchý a rýchly dezert z pudingu a smotanového krému, s jednoduchou prípravou a skvelou chuťou.
Potrebujeme:
100 g maslových sušienok
500 ml mlieka
1 bal. Čokoládového pudingu
3 lyžice kryštálového cukru (prípadne podľa chuti)
200 ml smotany na šľahanie
1 bal. stužovaču do šľahačky
60 g ovocia (jahôd, malín, čučoriedok…)
120 g horkej alebo mliečnej čokolády
Postup:
Obdĺžnikovú formu na pečenie vyložíme maslovými sušienkami tak, aby pokrývali celé dno.
Z mlieka, cukru a pudingu uvaríme hustý puding, ktorý navrstvímena sušienky a následne vložíme na 20 minút do chladničky vychladiť. Na vrstvu pudingu uložíme maslové sušienky.
Smotanu spolu so stužovačom ušľaháme na tuhú šľahačku. Do šľahačky vmiešame jahody a navrstvíme na vychladnutý puding. Formu vložíme do chladničky, aby zmes stuhla.
Čokoládu rozpustíme vo vodnom kúpeli a keď je dezert dostatočne stuhnutý, vyklopíme ho z formy. Povrch aj steny potrieme rozpustenou čokoládou, necháme stuhnúť a môžeme servírovať.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
zdroj: coolinarika