Máte chuť na skvelý obed? Vyskúšajte fašírky bez mäsa, ktorých základ tvorí tvrdená pšenica alebo kuskus, ružičkový kel a lahodný syr. Spolu vytvárajú vynikajúci celok skvelej chuti, ktorá vás bude baviť!
Potrebujeme:
600 g ružičkového kelu
250 g tvrdého syru najemno nastrúhaného
200 g uvareného kuskusu
3 lyžice zemiakového škrobu
4 strúčiky cesnaku
1 vajce
Soľ a korenie podľa chuti
Voliteľné – zelené bylinky podľa chuti
Postup:
Kel očistíme a vložíme do vriacej osolenej vody, v ktorej varíme 5 minút. Potom scedíme a roztlačíme ako zemiaky pri príprave zemiakovej kaše – necháme vychladnúť.
Kuskus zmiešame so syrom, pretlačeným cesnakom, škrobom, vajíčkom, bylinkami, koreninami a primiešame k vychladnutému kelu. Premiešame a podľa potreby dochutíme soľou.
Necháme odpočívať 10 minút a následne začneme formovať jednotlivé fašírky, ktoré vyprážame na oleji z oboch strán dozlatista. Prebytočný tuk odstránime papierovou servítkou a môžeme podávať.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)