Nakladané uhorky pre lenivých- rokmi overený postup: Žiadne sterilizovanie ani varenie nálevu, chutia vynikajúco!

Chcem sa podeliť o návod, podľa ktorého zavárala uhorky moja babka aj mama.

 

 

Ani jedna z nich neobľubovala zaváranie a preto si osvojili tento postup.

A naozaj sa ujal, voláme ich nakladané uhorky pre lenivých :-).

Nikdy sa nám nestalo, že by sa uhorky pokazili a vydržali zakaždým do ďalšej sezóny (pokiaľ sa nezjedli).

Takže ja pokračujem v rodinnom recepte a odporúčam to úplne každému, je to úplne jednoduché a rýchle.

Do pohárov viem pridať aj inú zeleninu, ale stačia vám aj len uhorky.

Potrebujeme:

Uhorky + voliteľné ďalšiu zeleninu

 

 

Vetvičky kôpru

Do každého pohára:

5-6 lyžíc studeného octu

1 a 1/2 lyžice kr. cukru

1 lyžičku Deko alebo Zelko

Postup:

Do čistých pohárov natlačíme zeleninu s kôprom.

 

 

Do každého pohára pridáme studený ocot, cukor, Deko a každý pohár zalejeme vriacou vodou z kanvice.

Hneď zavíčkujeme, otočíme hore dnom, zabalíme do deky a necháme do druhého dňa odpočívať.

Ešte sa mi nestalo, že by viečka nechytili.

 

 

Potom skaldujeme ako klasické zavárané uhorky.

Evka C.

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes