Chcem sa podeliť o návod, podľa ktorého zavárala uhorky moja babka aj mama.
Ani jedna z nich neobľubovala zaváranie a preto si osvojili tento postup.
A naozaj sa ujal, voláme ich nakladané uhorky pre lenivých :-).
Nikdy sa nám nestalo, že by sa uhorky pokazili a vydržali zakaždým do ďalšej sezóny (pokiaľ sa nezjedli).
Takže ja pokračujem v rodinnom recepte a odporúčam to úplne každému, je to úplne jednoduché a rýchle.
Do pohárov viem pridať aj inú zeleninu, ale stačia vám aj len uhorky.
Potrebujeme:
Uhorky + voliteľné ďalšiu zeleninu
Vetvičky kôpru
Do každého pohára:
5-6 lyžíc studeného octu
1 a 1/2 lyžice kr. cukru
1 lyžičku Deko alebo Zelko
Postup:
Do čistých pohárov natlačíme zeleninu s kôprom.
Do každého pohára pridáme studený ocot, cukor, Deko a každý pohár zalejeme vriacou vodou z kanvice.
Hneď zavíčkujeme, otočíme hore dnom, zabalíme do deky a necháme do druhého dňa odpočívať.
Ešte sa mi nestalo, že by viečka nechytili.
Potom skaldujeme ako klasické zavárané uhorky.
Evka C.