Výborný recept na slovenské chuťovky, ktoré sa výborne hodia na každú príležitosť. Vyskúšajte veľmi chutné a pritom jednoduché bryndzovníky, podľa tohoto výborného receptu. Recept poznám z Liptova a odkedy mám tento postup, inak ich nerobím.
Potrebujeme:
600 gramov polohrubej múky
1 vajíčko
soľ
1 dcl oleja
3,5 dcl vlažného mlieka
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
42 gramov droždia
1 ČL cukru
Náplň:
300 gramov bryndze
1 téglik kyslá smotana
1 vajce
čerstvý kôpor
trochu soli
opražená slaninka
Postup:
Pripravíme si kvások. V miske si zmiešame vlažné mlieko, rozdrobené droždie a cukor. Necháme 30 minút kysnúť. Potom kvások pridáme k ostatným prísadám na cesto, vypracujeme a necháme pod utierkou vykysnúť.
Medzitým si pripravíme bryndzovú náplň. Cesto s vyvaľkáme, povykrajujeme kolieska a necháme ich na plechu ešte podkysnúť. Potom spravíme do každého kolieska jamku, pridáme plnku, na vrch opraženú slaninku, posypeme kôprom. Pečieme na 180 stupňoch asi 20-25 minút.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
zdroj: instagram