Vo facebookovej skupine Recepty z mojej kuchyne som našla výborný recept na Bravčové stehno po námornicky, ide o naozaj vynikajúci recept, hoci môže pripomínať sviečkovú, chutí inak, podľa mňa ešte lepšie.
Potrebujeme:
800 g bravčového stehna
100 g bravčovej šunky
2 stredné kyslé uhorky
Soľ, korenie
1 cibuľa
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Mrkva, petržlen a petržlen, spolu asi 200-250 g
Plátok citróna
2 lyžice horčice
1-2 lyžice hladkej múky
200 ml mlieka (ja dávam len smotanu)
150 ml smotany
olej
Postup:
Polovicu šunky a 1 uhorku si nakrájame na kúsky a prešpikujeme s nimi mäso. Potom v hrnci zahrejeme olej a rýchlo na ňom orestujeme mäso zo všetkých strán. Mäso vyberieme a v hrnci si speníme nadrobno nakrájanú cibuľku, pridáme nakrájanú koreňovú zeleninu a opečieme do zlatista. K zelenine pridáme mäso, plátok citróna, osolíme, okoreniníme a podlejeme. Dusíme domäkka. Do hrnca môžeme pridať aj zvyšné uhorky a šunku.
Keď je mäso hotové, vyberieme ho z hrnca a nakrájame na plátky. Z hrnca vyberieme zvyšky citróna a omáčku rozmixujeme ponorným mixérom.
V troche studenej vody si rozmiešame múku na zahustenie, pridáme aj horčicu, smotanu, mlieko a vlejeme do rozmixovanej zmesi. necháme rpevariť
Podávame s knedľou, zemiakovou kašou, alebo zemiakmi.