Veľmi šťavnatý Rafaelo koláč z hrnčeka: Manžel ochutnal a vyhlásil, že lepšiu piškótu v živote nejedol!

Fantastická piškóta z hrnčeka – kokosová, lahodná a veľmi šťavnatá.

Môj manžel si tento dezert zamiloval na prvé sústo.

 

 

Koláč je veľmi jednoduchý na prípravu a nesmierne jemný a šťavnatý.

Potrebujeme:

Práškový cukor 1 hrnček

Kypriaci prášok do pečiva 1 balenie

1/2 hrnčeka rozpusteného masla (alebo oleja)

Polohrubá múka 2 hrnčeky

Mlieko 1 hrnček

Vajcia 2 ks

Vrchná vrstva:

 

 

Smotana na šľahanie 1 hrnček

1/2 hrnčeka kokosu

1 vanilkový cukor

1/2 hrnčeka cukor práškový

Postup:

Nachystáme si plech s rozmermi 20×30 cm.

Pripravíme si jednoduché cesto.

 

 

Vajcia, 1 vanilkový cukor a 1 hrnček práškového cukru vyšľaháme.

Šľaháme do penovej konzistencie.

 

Pridáme aj rozpustené vychladnuté maslo alebo olej.

Nalejeme mlieko a dobre premiešame.

 

 

Pridáme múku a prášok do pečiva.

Zmiešame.

Nalejeme do formy (môžete použiť aj tortovú formu, alebo malú formu na pečenie).

 

 

Jeden vanilkový cukor, 1/2 hrnčeka práškového cukru a kokos zmiešame.

Nasypeme na cesto a spoločne pečieme na 180 ° C.

 

 

Po upečení zalejeme šľahačkou.

A ešte na záver pospyeme strúhaným kokosom.

Prajeme vám dobú chuť! :-)

Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes