Takto zaváram roky a mám s tým len tie najlepšie skúsenosti. je to úplne jednoduché a keď raz skúsite, určite sa tohoto postupu budete držať. Veľa zdaru. Tento postup praktizujem už 10 rokov, odkedy som ho videla v príspevku pani Lucky.:-)
Potrebujeme:
Čerešne (alebo iné ovocie), kryštálový cukor
Postup:
zdroj: lucie v.
Umyté vykôstkované čerešne nasypeme do umytých pohárov, do každého pohára dáme 2 lyžice cukru a zalejeme do necelej polovice vodou.
Plech vyložíme kuchynskou utierkou, uložíme na utierkou a vložíme do rúry.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Horkovzdušnú rúru nastavíme na 200 stupňov a dáme do nej plech s pohármi, zalejeme asi 2cm horúcej vody z kanvice. Až začnú ísť bublinky, stiahneme teplotu na 80 stupňov a nechám 10 – 15 minút sterilizovať. Potom otočím hore dnom, necháme vychladnúť a skladujeme ako všetky zaváraniny. Aj ostatné ovocie zaváram takto a poháre sa mi nekazia, odporúča vrelo :-).
Prajeme vám bohatú úrodu ovocia :-)