Skvelý dezert k šálke kávy alebo čaju. Stačí len zmiešať všetky ingrediencie, zaliať polevou a je to.
Potrebujeme:
250 g krupice
1 bal. prášku do pečiva
150 g vlašských orechov – zomletých
200 g kryštálového cukru
100 ml oleja
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
250 ml mlieka
1 vajce
2 jablká
1 lyžicu rumu
1 bal. vanilkového cukru
2 lyžičky citrónovej kôry
Špetku soli
Na polevu:
10 g čokolády na varenie
4 lyžice kryštálového cukru
2 lyžice oleja
4 lyžice mlieka
Postup:
V miske zmiešame krupicu s práškom do pečiva, mletými orechmi a cukrom. Pridáme olej, mlieko, vajce, strúhané jablká. Rum, soľ a vanilkový cukor. Nakoniec pridáme aj citrónovú kôru a premiešame.
Plech vystelieme papierom na pečenie a navrstvíme naň cesto. Vložíme do vyhriatej rúry, kde pečieme pri teplote 180 stupňov 30 minút. Koláč necháme chvíľu vychladnúť.
Pripravíme si polevu. Všetky ingrediencie zmiešame a preložíme do vodného kúpeľa, kým nevznikne jednotná hmota. Potom koláč zalejeme polevou, necháme stuhnúť a môžeme podávať.
zdroj: coolinarika