Krásna a nesmierne chutná višňová torta so želatínou a tvarohom. Jednoduchá na prípravu!
Potrebujeme:
25 g želatíny v prášku + 150 ml studenej vody na rozpustenie želatíny
300 g hrudkovitého tvarohu
1 kopsovitú lyžicu kyslej smotany
2 lyžice kondenzovaného mlieka
400 g zaváraných višní
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
150 -200 ml šťavy z čerešní
2-3 lyžice kr. cukru
Na cesto:
2 vajcia
2 lyžice hl. múky
2 lyžice kr. cukru
1 lyžica kakaa
Štipka soli a vanilková aróma
Postup:
Tvaroh prepasírujeme cez sito a zmiešame s kyslou smotanou a kondenzovaným mliekom. Vymiešame na jednotný krém.
Višne aj so šťavou dáme na plameň, keď sa zmes začne variť, pridáme cukor a rozmiešame. Čerešne scedíme a v horúcej šťave rozmiešame želatínu.
Vajcia vyšľaháme s cukrom do peny, pridáme vanilkovú arómu, soľ a vmiešame aj preosiatu múku a kakao. Vymiešame jednotné cesto, ktoré navrstvíme do formy s priemerom 20 cm, ktorej dno vyložíme papierom na pečenie. Pečieme pri teplote 180 stupňov, kým cesto nie je dostatočne upečené (podľa skúseností s rúrou).
Upečený korpus oddelíme od stien formy, vyberieme z formy a obrátime (rovná strana korpusu bude smerovať nahor) a vložíme späť do formy. Korpus pokvapkáme čerešňovou šťavou (bude šťavnatejší), navrstvíme krém, uhladíme, pridáme čerešne a zalejme želatínou. Necháme stuhnúť.