Výborný obed z jedného pekáča, kuracie mäsko je krásne jemné a šťavnaté. Omáčka ho perfektne dochutí.
Potrebujeme:
- asi 600 g kuracích rezňov prsných – rozdelené na štyri kusy
- 15 kusov sušených paradajok – nakrájané nadrobno
- 200 ml šľahačky – min. 30% tuku
- 100 g tavený syr (bambino) alebo smotanový syr
- 125 g mozzarelly – nakrájanej
- Hrsť strúhaného syra
- Nasekanú bazalku
- 1 polievková lyžica rastlinného oleja
- 1 strúčik cesnaku – jemne nasekaný
- Soľ a čierne korenie
Postup:
Najprv zohrejete rúru na 180 stupňov.
Kuracie prsia umyjeme, osušíme a ochutíme soľou a korením.
Na panvici zohrejeme olej a kuracie prsia sprudka osmažíme po dobu asi 5 minút. Osmažené kuracie kúsky preložíme do vymasteného pekáča.
Sušené kúsky paradajok a nakrájaný strúčik cesnaku opečieme na tej istej panvici na miernom ohni asi 2 minúty. Dajte pozor na cesnak nesmie sa prepáliť, inak zhorkne.
Potom pridajte smotanu, krátko povarte a zamiešajte tavené syr a nechajte ho rozpustiť.
Vmiešajte nasekanú bazalku a dochuťte soľou a čiernym korením.
Omáčku navrstvite na mäso, posypeme mozzarellou a strúhaným syrom.
Pečte v horúcej rúre na strednom stojane asi 20-25 minút.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
zdroj: emmikochteinfach