Tento recept pochádza z vychytenej Pražskej reštaurácie Lokál, ktorá je nesmierne obľúbená tak medzi miestnymi, ako aj medzi turistami. Šéfkuchár z tohoto podniku si povedal, že keď ľudia nemôžu žiť vyprážaného syra, pripraví im ten najlepší, ako sa dá. A naozaj, za týmto prevedením obľúbeného vyprážaného syra sa idú zákazníci doslova potrhať. Syr je nielen extra chutný a chrumkavý, ale nikdy nie roztečený a navyše aj úžasne vonia. Trik spočíva nielen v obaľovaní, ale aj vyprážaní. Práve obaľovanie je však veľmi podstatné.
Potrebujeme:
Syr eidam 30
Polohrubú múku
Vajcia
Strúhanku a polohrubú múku
prepustené maslo (Ghee) – návod, ako ho pripraviť nájdete TU
Postup:
Syr obalíme najskôr v múke, potom vo vajíčku a následne v zmesi strúhanky a polohrubej múky. vyprážame v rozpálenom prepustenom masle (Ghee). Podávame so zemiakmi.
zdroj: youtube