Výborný recept od Tatjany L., tejto koláčik je jednoduchý, rýchly a naozaj výborný. Neváhajte ho vyskúšať aj s iným ovocím.
Potrebujeme (1 hrnček = 250 ml):
Cesto:
3 hrnčeky hladkej múky
1 hrnček práškového cukru
1 vajce
1 žĺtok
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
2 vanilkové cukry
1 prášok do pečiva
Citrónová kôra z jedného citrónu
Trochu citrónovej šťavy
1 Hera alebo 1 maslo
Náplň:
3 Zlaté klasy
3 hrnčeky mlieka
5 lyžíc cukru
4 veľká jablka – alebo broskyne, prípadne iné ovocie nakrájané na plátky
Postup:
Zmäknutý tuk so všetkými ingredienciami spracujeme na cesto a rozdelíme na polovicu. Necháme odpočinúť. Zatiaľ si nachystáme jabĺčka a plech, ktorý vymastíme a trochu vysypeme múkou. Rozvaľkáme polovicu cesta, navrstvíme na plech a naukladáme naň plátky jabĺk. Uvaríme puding a vriaci ho nalejeme na jablká a prikryjeme druhou polovicou cesta. Upečieme do ružova v predhriatej rúre na 180 stupňov.