Skvelý obed pre každého, kto nestíha – rýchly a výborný.
Potrebujeme:
- 3 kuracie prsia (jednoduché)
- 400 ml smotany na šľahanie, alebo na varenie
- 2 cibule
- 400 g malých húb
- 1 zväzok kôpru
- 3 polievkové lyžice oleja alebo masla
- 2-3 strúčiky cesnaku
- soľ a čierne korenie alebo tak farebné ako ja, mleté podľa chuti
Postup:
- Ošúpeme cibuľu, nakrájam nadrobno a osmažím na troche oleja.
- Umyjeme kuracie prsia, osušíme a rozrežeme na tenšie plátky a môžeme podľa potreby ešte zľahka naklepať pod fóliou – ale nie je to nutné. Posypeme soľou a korením.
- Na horúcej panvici s malým množstvom oleja alebo masla osmažíme plátky asi 2 minúty na každej strane, preložíme do hrnca s cibuľou. Zalejeme smotanou a necháme variť. Na panvici, kde sme si smažili kuracie prsia orestujeme aj očistené huby. Potom preložíme do hrnca k mäsu a smotane. Pridáme pretlačený cesnak a necháme všetko spolu prikryté variť ešte asi 10 minút. Vyplneme plameň, pridáme nasekaný kôpor, premiešame a môžeme podávať.
- Kuracie prsia na smotanovej omáčke podávame s ľubovolnou prílohou.
zdroj: olgasmile.com