Máte radi kuracie rezne? Napokon, mnohí si na nich možno pochutnávali pri dnešnom nedeľnom obede. Ak by ste však radi vyskúšali niečo ľahšie, avšak rovnako vynikajúce, máme pre vás skvelý tip – chrumkavé kuracie kúsky bez vyprážania, pripravené v rúre.
Potrebujeme:
600 g kuracích pŕs – očistených, umytých a nakrájaných na menšie kúsky
1 šálku cmaru
2 a ½ šálky domácej strúhanky
1 šálku jemne strúhaného parmezánu
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
1 lyžicu soli
2 lyžičky mletého čierneho korenia
4 lyžičky cesnakového prášku
2 lyžičky kajenského korenia
2 lyžičky cibuľového prášku
Postup:
Rúru nastavíme na 200 stupňov. Plech na pečenie vystelieme papierom na pečenie.
V miske zmiešame koreniny so soľou. Do samostatnej misky nalejeme cmar a pridáme 1 lyžicu zmesi korenín. Premiešame a touto zmesou zalejeme kuracie kúsky. Necháme marinovať 15 -30 minút.
K strúhanke pridáme parmezán a premiešame. Pridáme aj zvyšnú zmes korenín a premiešame.
Marinované kuracie kúsky obaľujeme v zmesi strúhanky, syru a korenín. Preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie. Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme pri teplote 200 stupňov približne 20 minút.
Podávame s čerstvým šalátom.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)