Výborné papanie z jedného pekáča. Chutí úžasne aj bez prílohy!
Potrebujeme:
cca 1 kg bravčového karé s kosťou vcelku (môžete použiť aj bravčovú krkovičku)
1 bal. grilovacieho korenia
1 koreň zázvoru
3 strúčiky cesnaku
1 lyžička provensálskeho korenia
2 lyžice pretlaku
2 lyžice oleja
1 veľká cibuľa
1 smotana 12% (voliteľné)
Plátky syra, plátky slaniny alebo šunky
Postup:
Mäso narežeme k spodnej kosti, neprerežme až dole, aby mäso držalo pohromade.
Do každého otvoru z kotliet dáme pol kolieska cibule, plátok šunky, syra a potrieme marinádou z korenia, cesnaku, postrúhaného zázvoru, oleje a pretlaku, aj v medzerách.
Dáme do pekáča marinovať do druhého dňa.
Dáme piecť na 200 ° C cca hodinku prikryté, potom len chvíľku na farbičku. Počas pečenia podľa potreby podlieva,e
Ja zvyknem výpek z mäsa zahustiť so smotanou, ale nemusíte, je to na vás.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)