Potrebujeme:
- 1 kg zemiakov
- 200 g slaniny
- 2 cibule
- 6 strúčikov cesnaku
- 1 PL slnečnicového oleja
- 1 CL soľ
- 1 lyžičku sladkej mletej papriky
- ½ lyžičky korenia
- ½ lyžičky mletého tymianu
- 1 zväzok petržlenovej vňate, alebo kôpru
Ako na to?
Zemiaky si očistite, olúpte a nakrájajte na menšie kúsky. Potom ich dajte do vriacej osolenej vody a pridajte mletý tymián. Varte ich približne 15 minút.
Medzitým si očistite cibule a nakrájajte ich na plátky, slaninu narežte na prúžky a spolu s prelisovaným cesnakom všetko opečte na väčšej panvici do zlatista.
Zemiaky sceďte z vody a pridajte k osmaženej slanine s cibuľou a cesnakom. Všetko spolu dobre premiešajte a pridajte korenie, papriku, tymián a soľ.
Nechajte spolu ešte niekoľko minút smažiť, aby chuť prešla aj do zemiakov a aby sa zemiaky zľahka opiekli. Na záver ich posypte petržlenovou vňaťou a podávajte horúce! Ak chcete, aby zostali zemiaky opečené, môžete ich dať piecť do rúry vyhriatej na 180 stupňov na 10-15 minút.
Podávajte s jogurtovou omáčkou alebo s cesnakovým dipom a ako prílohu k akýmkoľvek steakom či rezňom.
Prajeme dobrú chuť! :-)