Skvelý obed z jednej panvice, ktorý môžete pripraviť rýchlo a jednoducho na jednej panvici. Omáčku môžete vyskúšať okrem kuracieho aj s bravčovým mäsom. Je vynikajúca!
Potrebujeme:
600 g vykostených kuracích stehien bez kože
1 lyžicu múky
1 lyžicu masla
3 lyžice olivového oleja
5 ks jarnej cibuľky – zelenú aj bielu časť
Čierne korenie
Zväzok petržlenovej vňate
200 ml bieleho vína
300 ml mäsového vývaru
2 lyžice horčice
600 g mrazeného hrachu
200 ml smotany
1 trojuholník taveného syra
Postup:
Kuracie mäso umyjeme, nakrájame na malé kúsky, vysušíme papierovou servítkou a obalíme v múke.
Olej a maslo zahrejeme na panvici a opražíme kuracie kúsky tak, aby sa mäso zatiahlo. Potom mäso z panvice vyberieme a na výpeku opražíme nadrobno nakrájanú zelenú cibuľku.
K cibuľke prilejeme víno a horčicu rozmiešanú v malom množstve vody. Privedieme do varu a pridáme hrach. Do panvice vrátime mäso, vývar, prikryjeme a varíme domäkka. Keď je mäso mäkké primiešame smotanu a tavený syr. Posypeme petržlenovou vňaťou a varíme ešte 2-3 minúty.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
zdroj: receptneked