Krémové, úžasne chutné a pripravené za neuveriteľných 10 minút!
Potrebujeme:
1, 3 kg zemiakov ošúpaných a nakrájaných na kolieska
500 ml smotany na varenie
200 ml mlieka
50 ml oleja
1 bal. hubovej polievky (v sáčku)
Petržlenovú vňať, korenie a soľ
Strúhaný syr na posypanie
Voliteľné: Šunka, klobáska, slanina alebo iné prísady podľa chuti
Postup:
V smotane rozmiešame polievku tak, aby v tekutine neboli hrudky. Pridáme mlieko a olej.
Zemiaky osolíme, okoreníme, preložíme do misy a zalejeme smotanovou zmesou.
Pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 200 stupňov približne 35-40 minút.
Nakoniec posypeme strúhaným syrom, petržlenom a môžeme podávať.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
zdroj: coolinarika