Výborné jedlo zo zemiakov, kyslej smotany a mletého mäsa. Chutné a pritom rýchlo pripravené!
Potrebujeme:
1 kg zemiakov
500 g mleté mäso
2 kusy cibuľa
250 g kyslej smotany
3 lyžice smotany na šľahanie
1 vajce
100 ml mlieko
100 g chlieb
20 kusov cherry paradajky
200 g nastrúhaný syr
soľ, čierne korenie, granulovaný cesnak
Postup:
Zemiaky ošúpeme a nasekáme na celkom tenučké kolieska (na strúhadle na uhorky). ochutíme soľou a koreninami. Naukladáme do zľahka vymastenej zapekacej misy.
Cibuľku nakrájame nadrobno, osmažíme na oleji dozlatista. Chlieb zalejeme mliekom a necháme zmäknúť, potom primiešame k mletému mäsu, ku ktorému pridáme aj cibuľku, soľ a korenie.
Z hmoty tvarujeme rovnako veľké guľôčky, ktoré uložíme na zemiaky striedavo s umytými cherry paradajkami.
V miske zmiešame prísady na omáčku – vajce, kyslú smotanu a smotanu na šľahanie vymiešame, ochutíme a nalejeme na vrch.
Na 200 stupňoch pečieme 60 minút, potom pridáme syr a necháme ešte 5 minút zapiecť. To je všetko, prajeme vám dobrú chuť! :-)
zdroj: savuros