Výborné a jemné bravčové kúsky na horčici. Rýchle a zaručene vydarené jedlo.
Potrebujeme:
600 g pleca (4-5 plátkov)
horčica plnotučná
hladká múka
farebný korenie celé aj mleté
vetvička rozmarínu (voliteľné)
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
soľ, kúsok masti
1 veľká cibuľa
3 strúčiky cesnaku
100 g údenej slaniny
1 lyžička mletej papriky
Petržlenová vňať
Postup:
Cibuľu a cesnak nakrájame na drobno, slaninu na kocky. Mäso osolíme, posypeme mletým čiernym korením a z jednej strany potrieme horčicou.
Na kúsku masti opražíme slaninu a pridáme cibuľu. Po chvíli vmiešame aj cesnak. Mäso obalíme v múke a oklepeme.
Pridáme ku slanine s cesnakom a sprudka z oboch strán opečieme. Vmiešame papriku a podlejeme horúcou vodou.
Pridáme cca 5 guľôčok farebného korenia, rozmarín a pod pokrievkou dusíme do mäkka. Občas obrátime a podľa potreby podlejeme – mäso je hotové skutočne rýchlo, ak sú plátky tenké, budú hotové skôr, ako zemiaky. Nakoniec ozdobíme petržlenom.
Kto chce, môže na záver vybrať korenie a rozmarín a šťavu prepasírovať alebo rozmixovať, prípadne zjemnejiť kyslou smotanou. Ja som nechala tak. Podávame s kašou.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)