Túto omáčku milujem, je rýchla, veľmi chutná a nenáročná na prípravu. Recept podľa mojej babky, odporúčam.
Potrebujeme:
400 g kuracieho mäsa alebo bravčového karé nakrájané na kúsky
1 cibuľa
2 kvalitné párky nakrájané, prípadne slaninku nakrájanú nadrobno
3 nakladané uhorky nakrájané na kúsky
2 lyžice nakrájanej nakladanej kápie alebo baraních rohov
1 lyžica horčice
Šampiňóny alebo lesné huby nakrájané na kúsky (voliteľné)
1 lyžica paradajkového pretlaku
1 plná lyžica hladkej múky
vývar alebo voda
soľ
korenie
olej
Postup:
Cibuľu nakrájame na drobno. Rozohrejeme olej, speníme cibuľu a pridáme mäso. Necháme sprudka orestovať – zatiahnúť a pridáme pretlak, horčicu, soľ a restujeme. Pridáme párky, alebo slaninku a podlejeme vývarom, v ktorom sme si rozmiešali múku. Dusíme asi 7 minút (v prípade bravčového asi 13 minút) občas premiešame. Pridáme huby, uhorky, kápiu a necháme chvíľu prebublať. Podľa toho, či chcete mať omáčku hustejšiu alebo redšiu, pridávajte vývar-
Dochutíme a podávame s ryžou, cestovinou, alebo zemiakmi.
prajeme vám dobrú chuť! :-)
Lidka