Tieto rezne robíme už tradične každý rok na fašiangy. Omáčka je naozaj pálivá, takže ak máte radi menej pikantné jedlá, uberte pálivú omáčku a cesnak. Rezne sú veľmi šťavnaté a výborné a hoci ich voláme fašiangové, pokojne by sme ich jedli aj každú nedeľu.
Potrebujeme:
8 ks (rezne) stehno bravčové
5 strúčikov cesnak
Mleté korenie štyroch farieb
olej
soľ
4 – 5 ks vajcia
strúhanka
Na omáčku:
250 ml minerálka
50 ml olej slnečnicový
2 lyžice omáčka čili sladká
2 lyžice omáčka čili pálivá
1 lyžica horčica dijonská
2 lyžice kečup pálivý
0,5 lyžičky korenie štyroch farieb
6 strúčikov cesnak
podla potreby soľ
Ďalej:
Plátky slaniny
Postup:
Rezne osušíme, naklepeme, osolíme, okoreníme a potrieme prelisovaným cesnakom. Necháme postáť asi 5 minút. Potom v strúhanke ich riadne pritlačíme, nech sa nalepí čo najviac strúhanky. Zo strúhanky dáme rezne do rozšľahaných vajec a napokon rýchlo smažíme do červena z oboch strán.
Zatiaľ si pripravíme suroviny na omáčku. Cesnak posekáme na drobno. Všetko zmiešame.
Osmážané rezne uložíme na plech. Uložíme plátky slaniny (ak nemáte môžete vynechať) a zalejeme pripravenou omáčkou a zakryjeme alobalom. Dáme do horúcej rúry na 200 °C a pečieme pol hodinu. Po pol hodine je to hotové, vytiahneme necháme trochu vychladnúť a nekonečna maškrta je pred vami. Stráášne rýchlo sa minie. Omáčka je naozaj pálivá, takže ak chcete ubrať pálivosti, je treba ubrať cesnak a pálivú omáčku.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)