Tento recept ma naučila moja mama a vždy po ňom siahnem, keď potrebujem rýchle a chutné jedlo.
Postup:
150 g bravčového stehna
150 g kuracích prś
1 pohárik sterilizovaných šampiňónov
1 cibuľu
2 strúčiky cesnaku
červená paprika (my dávame veľa)
vývar na podliatie (zeleninový, mäsový)
2 lyžice slnečnicového oleja
soľ
korenie
chilli
3 lyžice chilli omáčky (voliteľné)
pretlak
1/2 lyžičky cukru
Postup:
Na oleji orestujeme nakrájané mäso doružova, pridáme nahrubo nakrájanú cibuľu, a ešte restujeme.
Podlejeme troškou vývaru a prikryté podusíme domäkka. Pridáme pokrájané šampiňóny a papriku, zalejeme čertovskou omáčkou (koreniny, chilli, cukor, olej, cesnak).
Podľa chuti osolíme, okoreníme, pridáme pol lyžičky cukru a chilli. Ešte chvíľku povaríme a ak chceme viac omáčky, podlejeme a zahustíme lyžičkou solamylu rozmiešaným vo vode.
Podávame s opečenými zemiakmi.