Výborný tip na roládu, ktorú môžete podávať teplú aj studenú. Je jednoduchá na prípravu a pokojne si môžete urobiť aj do zásoby a jednoducho dať do mrazničky. Potom len vyberte, nechajte rozmraziť a môžete podávať, na chuti jej zmrazenie vôbec neuberie!
Potrebujeme:
1 kg mletého mäsa bravčového
Mlieko , cesnak
1 lyžičku porvensálskeho korenia
1 lyžičku čierneho korenia
Na náplň:
Horčica
Plátky syra
Plátky šunky
Voliteľné: Plátky slaninky, kápia…
Na vrch:
Kyslá smotana
Postup:
Je dobré, aby mäsko odležalo, preto som si ho pripravila deň vopred. Jednoducho mleté mäsko zmiešame s trochou mlieka (asi 100 ml), provensálskym , čiernym korením a cesnakom. Premiešame a dáme do chladu marinovať.
Na druhý deň si mäsko rozdelíme na dve polovice – mne sa najlepšie pracuje na stole. Mäsko vyformujeme na dva pláty a potrieme horčicou, uložíme plátky syra a šunky.
Opatrne začneme rolovať. Nevadí, ak sa to nepodarí dokonale, po dokončení potrhané miesta ľahko opravíte – hmota je veľmi tvárna.
Teraz dáme obe rolky na plech vystlaný papierom. Ja to robím tak, že plech si dám pod stôl a rolky jednoducho zošuchnem na plech. Podľa potreby ešte upravte priamo na plechu.
Teraz vrch potrieme kyslou smotanou – smotanou netreba šetriť, na roláde chutí výborne.
Šup do rúry a pečieme pri teplote 200 stupňov asi 40 minút.