Môj dnešný obed, výborný a jednoduchý na prípravu. Stačí pripraviť klasické zemiakové placky, naplniť ich mäsko, zeleninou a domácou omáčkou. Je to dobrota nad dobroty!
Potrebujeme:
Na placky:
6 ks zemiakov
1 väčšie vajce
Majoránku, soľ, čierne mleté korenie
4 strúčiky cesnaku
2-3 lyžice hladkej múky
Náplň:
400 g kuracích pŕs nakrájaných na kocky
1 cibuľu
1 strúčiky cesnaku
Soľ, oregano, bazalka, majorán, rozmarín , tymián, mletá rasca a špetka pálivého korenia)
Olej
1 menšiu konzervu kukurice
1 malé lečo (alebo nakrájanú papriku a rajčinu)
2 -3 lyžice pálivého kečupu
Postup:
Zemiaky ošúpeme nastrúhame najemno, odstránime prebytočnú šťavu a primiešame ostatné prísady. Vymiešame cesto, z ktorého dávkujeme jednotlivé placky. Vyprážame na rozpálenom oleji z oboch strán dozlatista.
Cibuľu nakrájame nadrobno a opražíme na rozpálenom oleji. Pridáme kúsky mäsa a keď sa zatiahne, pridáme soľ, koreniny a nadrobno nakrájaný cesnak. Mäso restujeme, kým celkom nezmäkne a neodparí sa väčšina šťavy. Pridáme kečup, lečo, kukuricu a varíme, kým sa neodparí väčšina tekutiny. Môžeme pridať aj šampiňóny.
Na každú placku navrstvíme mäsovú zmes, preložíme a na vrch nastrúhame syr. Môžeme podávať.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
zdroj: facebook