Mrkva je vynikajúca zelenina – zdravá, plná vitamínov a navyše chutí skvele. Môžeme ju použiť nielen do slaných ale aj sladkých receptov. Moje najobľúbenejšie sú tieto mini mrkvové koláčiky s vynikajúcou náplňou. Verím, že zachutia aj vám.
Potrebujeme:
3 očistené mrkvy
1 hrnček hladkej múky
¾ lyžičky soli
½ lyžičky mletej škorice
½ lyžičky mletého zázvoru
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
1/3 šálky kryštálového cukru
1/3 šálky hnedého cukru
100 g roztopeného masla
1 žĺtok
¾ šálky ovsených vločiek
¼ šálky sušených hrozienok nasekaných nadrobno
¾ šálky orechov nasekaných najdrobno
Náplň:
4 lyžice masla
¼ šálky práškového curku
60 g smotanového syra
1 a ½ lyžice marhuľového džemu
Postup:
Mrkve nakrájame na kúsky a vložíme do kuchysnkého robota a rozmixujeme najemno. V miske zmiešame múku so škoricou a zázvorom. V inej miske zmiešame kryštálový cukor s tmavým cukrom a roztopeným maslom. Pridáme žĺtok a vymiešame homogénnu hmotu do ktorej pridáme múčnu zmes a vypracujeme tuhé cesto. Do cesta pridáme ovsené vločky, ¾ šálky mrkvy, hrozienka a dôkladne premiešame.
Cesto prikryjeme fóliou a vložíme na 30 minút do chladničky.
Potom z cesta formujeme guľôčky, ktoré obaľujeme v drvených orechoch. Guľôčky preložíme na pelch vystlaný papierom na pečenie, vložíme do vyhriatej rúry a pečieme pri teplote 180 stupňov 10 minút.
Potom vyberieme plech z rúry a v strede každej guľôčky vytvoríme jamku a vložíme na ďalších 10 minút do rúry.
V miske vyšľaháme 4 lyžice masla s práškovým cukrom. Potom do hmoty pridáme smotanový syr, džem a dôkladne premiešame.
Náplň pomocou cukrárenského vrecka navrstvíme do stredu každého koláčika.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
zdroj: littlethings