Lahodný čerešňový koláč, ktorý naša babička robili, keď sme boli malí. jednoduchý a najlepší recept.
Potrebujeme:
Cesto:
- 50 dkg hl. múky
- 1 balenie prášku do pečiva
- 1 štipku soli
- 15 dkg kr. cukru
- 15 dkg masla alebo margarínu
- 2 vaječné žĺtky,
- 175 g kyslej smotany.
Na náplň
- 1 lyžica strúhanky,
- 700 gramov zaváraných čeršní,
- 2 lyžice cukru (podľa chuti),
- škorica podľa vkusu.
Na potretie cesta
- 1 vajíčko
Príprava plechu na pečenie
- Maslo
- Múka
Postup:
Po prvé, scedíme pohár zaváraných čerešní.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Všetky prísady na cesto zmiešame. Rozdelíme cesto na polovicu, ale jedna by mala byť o niečo väčšia.
Rozvaľkáme väčšie cesto a navrstvíme ho na vymastený a vysypaný, alebo papierom vyložený plech. Na cesto na plechu nasypeme trochu strúhanky, uložíme scedené višne a posypeme škoricovým cukrom. Potom ďalšie cesto rozvaľkáme a zakryjeme ním višňovú náplň.
Potrieme rozšľahaným vajíčkom a popicháme vidličkou.
Pečieme v rúre pri teplote 170 stupňov asi pol hodinku.