Jednoduchá príprava a vynikajúci výsledok, ktorý chutí skvele, či už si ho vychutnávate ako teplú večeru, alebo studenú chuťovku.
Potrebujeme:
400 g lístkového cesta
200 g tvrdého syra nakrájaného nadrobno
200 g šunky nakrájanej nadrobno
1 lyžicu sezamových semienok
1 lyžičku ľanový semienok
1 vajce na ptoretie
Postup:
Rozmrazené lísktkové cesto rozvaľkáme na tenký plát. Šunku a syr zmiešame v miske. Cesto môžeme potrieť kečupom alebo horčicou, prípadne môžete zvoliť aj olivový olej zmiešaný s 1 strúčikom cesnaku – vynikajúca je však aj cerzia nasucho len so šunkou a syrom.
Na cesto rovnomerne rozložíme šunkovo-syrovú zmes, zavinieme okraje (viď obrázok) a potom opatrne zavinieme ako klasickú roládu.
Ostrým nožom nakrájame roládu na pásiky – jednotlivé slimáky, tkoré uložíme na pelch vystlaný papierom na pečenie. Každý kúsok potrieme rozšľahaným vajíčkom a posypeme zmesou semienok.
Vložíme do vyhriatej rúry, kde pečieme pri teplote 180 stupňov 20-30 minút.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
zdroj: rutxt