Osviežujúca torta z jogurtového krému, ukrývajúca kúsky vášho obľúbeného ovocia. Navyše, pripravíte ju rýchlo a bez pečenia, takže vám ostane dosť času, aby ste si užili nedeľné popoludnie s vašimi blízkymi.
Potrebujeme:
250 g mletých maslových sušienok
150 g rozpusteného masla
50 g práškového cukru
Jogurtový krém:
500 ml smotany na šľahanie
4 kelímky bieleho jogurtu
4 lyžice kryštálového cukru
2 sáčky želatíny v prášku
8 lyžíc vody
Ovocie, ktoré obľubujte: zaváraný ananás, hrušky, jablká…
Postup:
Rozpustené maslo zmiešame s práškovým cukrom, pridáme drvené sušienky a vypracujeme jednotnú hmotu – cesto.
Sušienkové cesto jemne vtlačíme na dno okrúhlej formy na pečenie.
Kým budeme pripravovať krém, formu s cestom vložme do chladničky.
Želatínu dáme napučať do studenej vody a následne rozpustíme zahrievaním na miernom plameni (podľa návodu na obale).
Želatínu necháme chvíľu vychladnúť a medzitým si ušľaháme zo smotany šľahačku a následne ju zmiešame s jogurtom a cukrom. Do krému pomaly za stáleho miešania pridáme želatínu. Napokon pridáme ovocie a dôkladne premiešame.
Krém navrstvíme na vychladené cesto, uhladíme a vložíme stuhnúť do chladničky (na niekoľko hodín – ideálne na noc).
Tortu ozdobíme podľa fantázie – napríklad čerstvým ovocím a čokoládou.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
zdroj: kolaci