Naše najobľúbenejšie pečivo ku kávičke aj na slávnostný stôl. Môžete ho dozdobiť marmeládou, ale chutí výborne aj samé o sebe. Výborný recept od pani Lucie K, odporúčam ho kade chodím! :-)
Jarka Michlacová
Potrebujeme:
350 g hladkej múky
1 heru
1 bal. šľahačky 30% (200ml)
Na posypanie:
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Práškový cukor s vanilkovým na obalenie
Postup:
Všetky prísady zmiešame a vypracujeme jednoté hladké cesto, ktoré necháme odležať 45-60 minút. Potom cesto preložíme na pracovnú dosku a vyvaľkáme na tenší plát. Z cesta môžeme vykrajovať rôzne tvary, prípadne môžeme cesto zomlieť v mlynčeku a vytvárať rôznorodé tvary. Môžete ale formovať aj obyčajné rožteky. Pečieme pri teplote 150 stupňov, kým nie je na povrchu zlatisté. Po upečení môžeme vyvaľkať v zmesi práškového a vanilkového cukru, prípadne môžeme pridať cukor aj cesta, v takom prípade však pridajte viac šľahačky.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
zdroj: mimibazar