Úžasný recept od Hany B., ktorý sa rozhodne oplatí vyskúšať. Rezne sú krehučké, jemné a šťavnaté – pripravíte ich skoro bez tuku. tajomstvo je ukryté v jogurtovej zmesi, ktorá mäsko úžasne zjemní a spôsobí, že si počas pečenia zachová šťavnatosť a rýchlo je hotové. Ak nechcete používať maslo, stačí pokvapkať trochou oleja.
Potrebujeme:
Marináda:
2 vajcia
100 g bieleho jogurtu
1 lyžica horčice
šťava z polovice citróna
soľ
korenie
2 pretlačené strúčiky cesnaku
štipka chilli
1 lyžička oregana (alebo iné sušené bylinky podľa chuti)
Ďalej:
4-6 ks kuracích rezňov
strúhanka
strúhaný syr
Postup:
Kuracie rezne sa nechajú marinovať v pripravenej marináde (čím dlhšie, tým lepšie – pokojne aj cez noc – rezne budú krehké a šťavnaté). Potom v miske zmiešame pol napol strúhanku + strúhaný syr najemno a v tejto zmesi rezne rovno z marinády obalíme. Pečieme v rúre na pečenie papieri. Pridala som na každý rezeň plátok masla. Pečiem cca 40 min. (Podľa zlatistej farby kôrky), otáčam zhruba v polovici pečenia. Nie sú vôbec suché a je to mňamka.