Rýchla hrnčeková bábovka s tvarohom a hrozienkami: Geniálny recept od Ivy, pečieme ju namiesto zákuskov!

Táto bábovka má svoje kúzlo. Vôbec nie je obyčajná, práve naopak, tvaroh uprostred z nej robí dezert podobný plneným zákuskom. Recept je od veľmi šikovnej pani Ivy
[mashshare]

Táto bábovka má svoje kúzlo. Vôbec nie je obyčajná, práve naopak, tvaroh uprostred z nej robí dezert podobný plneným zákuskom. Recept je od veľmi šikovnej pani Ivy a určite si skúste aj jej iné recepty (napríklad jogurtový koláčik, ten je výborný). My túto bábovku doma pečiem už pár rokov a robím ju aj oslavy namiesto zákuskov. Je naozaj božská, ale treba vždy počkať, kým vychladne, inak sa vám môže rozpadnúť. Ale to čakanie naozaj stojí za to. :-)

Potrebujeme:

Cesto:

2 hrnčeky polohrubej múky
1 hrnček cukru
1 hrnček oleja (dávam necelý)
1 hrnček mlieka
1 prášok do pečiva
2 vajcia

Plnka:

1 tvaroh 250 g (na type nezáleží)
1 bal. vanilkového cukru
hrozienka
trochu mlieka

Postup:

Najskôr si pripravíme náplň, tvaroh vyšľaháme s vanilkovým cukrom a trochu zriedime s mliekom, ale nie príliš. Je lepšie, aby tvarohová plnka bola trochu tuhšia. Do tvarohu pridáme aj hrsť hrozienok (ja zvyknem vždy hrozienka zaliať vriacou vodou a až tak vmiešať do tvarohu).

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Na cesto si najprv v jednej miske vyšľaháme bielky. Potom v druhej miske vyšľaháme žĺtky s cukrom, pridávame postupne olej, múku zmiešanú s práškom do pečiva, mlieko a nakoniec opatrne našľahaný sneh z bielkov – ručne.

Bábovkovú formu vymastíme a vysypeme múkou, môžete vysypať aj nasekanými orechmi alebo kokosom či krupicou.

Na dno nalejeme prvú svetlú polovicu cesta, na to lyžicou doprostred navrstvíme tvarohovú plnku tak, aby sme ju mohli celkom zaliať cestom nie až celkom ku krajom) a zalejeme ju druhou polovicou cesta, ktorú môžeme zafarbiť kakaom – tak bude bábovka na priereze ešte krajšia.

Pečieme radšej pomaly vo vyhriatej rúre pri teplote 160 ° C asi 1 hodinu (podľa formy – keď je širšia, tak pokojne aj trochu dlhšie) a pre istotu skontrolujeme pomocou špajdle.

Necháme celkom vychladnúť a až potom vyklopíme z formy.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Celý recept aj s foto-postupom nájdete TU.

foto: reprofoto mimibazar

[mashshare]

Najlepšie recepty na dnes