Výborné obložené bravčové plátky na šľahačke a cibuľke.
Potrebujeme:
4 väčšie bravčové plátky (krkovička, karé, stehno…)
3 cibule
2 šálky šľahačky
Huby
horčica, strúhaný syr
soľ
korenie
Voliteľné: plátky slaninky, strúhaný syr
Postup:
Kotlety potrieme horčicou a ochutíme soľou a korením. Nakrájame cibuľu na krúžky a navrstvíme ju do vymastenej zapekacej misy. Na vrch uložíme kotlety, prikryjeme alobalom a na niektorých miestach ho popicháme vidličkou.
Pečieme asi 1 hodinu pri 200 stupňoch v rúre.
Šľahačku zmiešame so soľou a korením. Potom odstránime fóliu, pokryjeme mäso hubami, slaninkou (ak chcete) a zalejte ochutenou smotanou.
Bez fólie pečte ešte 30 min. 5 minút pred koncom pečenia môžete ešte posypať strúhaným syrom.
Podávame s prílohou podľa chuti, ale pokojne aj bez prílohy, len s cibuľkou. Kotlety môžete pokojne piecť aj so zemiakmi, stačí, ak ich navrstvíte na dno misy nakrájané na kolieska a pokračujete podľa postupu.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
zdroj: chefkoch