Výborný tip na ľahkú sladkú pochúťku ku kávičke. Akurát sladká a táák chutná.
Potrebujeme:
5 vajec
5 lyžíc kr. cukru
5 lyžíc mletých orechov
Na krém:
Dve varianty krému:
1.
700 ml mlieka
3 lyžice medu (alebo 5 lyžíc kr. cukru)
2 bal. čokoládového pudingu
250 g masla
1 lyžičku vanilkovej arómy (prípadne balík vanilkového cukru)
2.
1 bal. vanilkového pudingu bez varenia
400 ml mlieka
1 smotana na šľahanie
250 g mascarpone
Cukor podľa chuti
Ďalej:
4 celé banány
Na vrch:
Šľahačku a strúhanú čokoládu
Postup:
Vajcia ušľaháme s cukrom do peny, potom primiešame kakao, orechy a vymiešame jednotné cesto, ktoré rovnomerne navrstvíme na plech vystlaný papierom a vložíme do vyhriatej rúry. Pečieme pri teplote 180 stupňov dozlatista. Upečené cesto zrolujeme a necháme vychladnúť v papieri.
Varianta krému č. 1: Z mlieka, pudingových práškov a cukru (alebo medu) uvaríme hustý puding. Necháme vychladnúť a potom po lyžičkách vmiešame našľahané maslo.
Varianta krému č. 2: Z mlieka a pudingu vyšľaháme puding. Smotanu vyšľaháme na šľahačku, zmiešame s mascarpone a dosladíme si podľa chuti.
Na vychladnuté cesto navrstvíme krém a na kraje uložíme celé banány. Potom cesto zrolujeme cez banány a trochu zatlačíme, konce cesta môžeme prípadne preložiť cez banány a krém aj tak, že sa konce stretnú v strede a následne sa mierne vtlačia do vnútra (tmavá verzia). Na vrch natrieme šľahačku a posypeme orechmi, alebo čokoládou.
Tmavá verzia
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
zdroj: coolinarika