Hermelín je skvelý syr so špecifickou chuťou a mnohými možnosťami prípravy. Vyskúšajte variantu s voňavými bylinkami a korením, ktoré vás kombináciou jedinečných chutí a vôní prinesie až do ďalekého Provensálska.
Potrebujeme:
4 hermelíny
4 lyžice suchého bieleho vína
3 lyžice olivového oleja
Bazalku
Oregano
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Tymián
2 strúčiky cesnaku
Postup:
Olivový olej, víno, pretlačený cesnak (alebo nasekaný najemno) a nasekané bylinky zmiešame v miske. Z alobalu vytvoríme 4 misky, do ktorých vložíme hermelín. Na hermelín rovnomerne navrstvíme zmes oleja, vína a korenín. Každú misku prikryjeme ďalším kusom fólie a vložíme do rúry, kde pečieme približne 15 minút.
Podávame s čerstvou zeleninou a pečivom.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
zdroj: tetovainyenc