Perfektný nápad z mletého mäsa, ideálne aj ako pohostenie pre návštevy počas sviatkov.
Potrebujeme:
- 1 kg mletého mäsa,
- 1 vajcie,
- soľ,
- korenie podľa chuti.
Zložky na plnenie:
- 4 vajcia,
- 3 kusy cibule,
- olej.
Postup:
Vložte do misy mleté mäso, vajce, korenie, soľ a dobre premiešajte.
Pripravte náplň: cibuľu očistite, nakrájajte na malé kocky a orestujte na horúcom oleji. Vajíčka uvarené natvrdo, očistite a nakrájajte a pridajte orestovanú cibuľu. Ak chcete, môžete pridať petržlenovú vňať. Navrstvite alobal na plech a potrite olejom. Na fóliu navrstvíme mleté mäso do tvaru obdĺžnika a na mäso navrstvíme náplň..
Na oboch koncoch by mäso malo byť asi 1 cm od okraja, aby náplň nevytiekla von. Pomocou fólie zabaľte ako klasickú roládu. V predhriatej rúre pečieme pri teplote 200 ° C asi 40 až 50 minút – podľa hrúbky mäsovej vrstvy.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)