Jeden famózny recept od pani Haliny. Koláčik je veľmi šťavnatý a svieži. Stačí sa presne držať postupu a lepší koláčik ste dávno nejedli!
Potrebujeme:
Cesto:
4 celé vajíčka
200 g cukru kryštál
100 ml vody
140 ml oleja
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
300 g polohrubej múky
40 g hladkej múky
1 prášok do pečiva
2 PL kakaa
Plnka:
1 veľká plechovka zaváraných broskýň (šťavu zlejeme) nakrájaných na tenšie plátky
3 tvarohy
100 g práškového cukru
1 vanilkový pudingový prášok
2 celé vajíčka
3 PL rumu
Práškový cukor na poprášenie zákusku
Postup:
Cesto si pripravíme tak, že klasickým postupom zmiešame všetky suroviny (vajcia + cukor a ostatné prísady.). Broskyne si pokrájame na plátky, tvarohovú náplň vyšľaháme. Na plech vyložený papierom na pečenie nalejeme polovicu cesta, na ňu rozotrieme tvarohovú plnku, poukladáme plátky broskýň a prelejeme druhou polovicou cesta, stierkou uhladíme.
Pečieme vo vyhriatej rúre na 175 ° C cca 50 minút. Hotový koláčik pocukrujeme práškovým cukrom.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
zdroj: mimibazar