Banány a karamel jednoducho idú dohromady. Tento skvelý dezert je vynikajúci a tri vrstvy, z ktorých pozostáva – karamel, banány, cesto sa skvele dopĺňajú a vytvárajú perfektný celok chuti.
Potrebujeme:
Cesto:
1 a ½ šálky hladkej múky
100 g zmäknutého masla
1 vajce
2 lyžice hnedého cukru
125 g kyslej smotany
1 lyžičku prášku do pečiva
Štipku soli
Na karamel:
100 g hnedého cukru
50 g masla
4 zrelé banány
Postup:
Z ingrediencií na cesto vypracujeme hladké a homogénne cesto. Cesto zabalíme do fólie a vložíme na 30 minút do chladničky.
Medzitým pripravíme karamel. Na panvici rozpustíme maslo a pridáme cukor. Za stáleho miešania varíme cca 5 minút – mali by sme získať zlatohnedý karamel. Karamel rýchlo prelejeme do pripravenej podlhovastej formy na pečenie, pretože začne rýchlo tuhnúť.
Na karamel uložíme kúsky banánov a nakoniec navrstvíme cesto, pričom okraje jemne zatlačíme smerom do vnútra.
Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme pri teplote 200 stupňov 35 minút. Formu vyberieme a rýchlym pohybom ihneď obrátime.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
zdroj: vk