Máte chuť na skutočne dobré jedlo? Vyskúšajte šťavnaté kuracie prsia s kyslou smotanou, syrom a bylinkami.
Potrebujeme:
2 ks väčších kuracích pŕs
250 g kyslej smotany
200 g strúhaného syra
Sladkú papriku
Zväzok petržlenu
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Soľ a korenie podľa chuti
Olivový olej
Postup:
Kuracie prsia umyjeme a očistíme. Mäso rozdelíme na 8 menších rezňov.
Mäso ochutíme soľou, korením a osmažíme na rozpálenom oleji približne 3-4 minúty z každej strany. Olej na ktorom sme mäso orestovali nalejeme do zapekacej misy a naň uložíme plátky mäsa.
Rezne posypeme paprikou a na vrch navrstvíme kyslú smotanu a strúhaný syr.
Vložíme do vyhriatej rúry a teplotu stiahneme na 180 stupňov. Pečieme po dobu cca 15 minút.
Hotové mäso posypeme sekanou petržlenovou vňaťou.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
zdroj: nosalty