Potrebujeme:
- 1 kg kyslá kapusta,
- 1 kg bravčového mäsa (ja som dala bôčik),
- 1 cibuľa,
- soľ, korenie, mletá červená paprika,
Na podávanie: kyslá smotana.
Postup:
1 kg kyslej kapusty (ideálne domácej) navrstvíme na pekáč, ktorý sme si zľahka vymastili olejom. Pridáme nakrájanú cibuľku, a uložíme na vrch okorenené mäso (soľ, paprika, čierne korenie), podlejeme 1 a 1/5 pohára vody, prikryjeme alobalom a dáme do vyhriatej rúry. Pečieme asi hodinu prikryté alobalom. Doba pečenia závisí od druhu mäsa aj od toho, či pečiete vcelku, alebo nakrájané kúsky. Potom necháme zapiecť doružova.
Podávame s kyslou smotanou.
prajeme vám dobrú chuť! :-)